Blue1 Pilots' Association (B1PA), aikaisemmin nimeltään Air Botnian lentäjäyhdistys (ABLY) on perustettu keväällä 1994 lentäjien ammattijärjestöksi. Yhdistyksen nimi muutettiin lentoyhtiön nimeä vastaavaksi keväällä 2004, lentoyhtiön vaihdettua nimensä Blue1:ksi vuodenvaihteessa 2004. Yhdistys on rekisteröity suomen yhdistysrekisteriin.
Jäsenistö koostuu yhtiön liikennelentäjistä joita on tällä hetkellä noin 80.
Yhdistyksen tarkoitus on valvoa jäsentensä etuja työsuhdeasioissa ja kehittää jäsentensä ammatillisia tietoja ja taitoja. Yhdistys toimii voittoa tuottamattomana organisaationa ja pyrkii tekemään yhteistyötä muiden lentäjäyhdistysten kanssa niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.
Tärkeimpänä yhteistyökumppanina tällä hetkellä on SAS ryhmän lentäjien yhdistys SAS Group Pilots Association eli SAGPA, jonka jäseniä myös olemme. B1PA on myös Suomen Lentäjäliiton - Finnish Pilots' Association (FPA) sekä International Federation of Air Line Pilots' Associations (IFALPA) jäsen.
Yhdistyksen tarkoitus on edelleen kehittää ja valvoa jäsentensä työoloja ja näin omalta osaltaan tukea edelleen Blue1:n kasvua ja kehitystä laadukkaana, tehokkaana ja turvallisena suomalaisena lentoyhtiönä.

Blue1 on SAS:n 100% omistama suomalainen tytäryhtiö, jonka pääpaikka on Helsinki. Blue1 liittyi ensimmäisenä alueellisena lentoyhtiönä Star Allianceen 31.10.2004. Yhdessä Blue1, SAS ja Star Alliance tarjoavat runsaasti sujuvia yhteyksiä Suomesta Skandinaviaan, Eurooppaan ja mannerten välille. Istutpa sitten SAS:n tai Blue1:n koneessa, nautit samoista eduista ja yhtä korkealuokkaisesta palvelusta.
Tervetuloa lennoillemme !